Klettersteigen

Klettersteigen

Klettersteigen

Klettersteig weekend, volledig verzorgd, ervaren begeleiding door instructeur, vervoer heen en terug, verblijf in hotel, volpension, materiaal, €269,- per persoon.

Een klettersteig, ook wel ferrata genoemd, is een route door, langs en soms over bergen waarbij de route beveiligd is door middel van staalkabels.

In het Italiaans noemt men het "via Ferrata", wat je kunt vertalen als ijzeren weg. Deze vertaling dekt prima de lading, want via deze wegen gemaakt en beveiligd door metalen hulpstukken kom je op plekken waar je al wandelend nooit zult komen zonder deze route en techniek te gebruiken.

De staalkabels zijn in de rotsen vastgemaakt en daar zit je door middel van een "klettersteigset" steeds aan vast. Dit is daarom een erg veilige wijze van klimmen/klauteren. Er zijn steunen als een trap, stalen pennen en bruggen waarop je een ravijn of water kunt oversteken. De routes zijn er in diverse moeilijkheidsgraden, zodat dit ook uitstekend als gezin-uitje is te ondernemen.

Deze klettersteigroutes zijn te vinden in de Italiaanse Dolomieten, maar ook veel dichterbij in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Oorspronkelijk is deze manier van verplaatsen ruim 100 jaar geleden bedachtom lastig te bereiken bergroutes te beveiligen en al na de eerste wereldoorlog is dit veel verder door gevoerd en tijdens de tweede wereldoorlog zijn veel van deze routes gebruikt om door de bergen te slim, snel en veilig te verplaatsen

Partners